I sidste weekend da vi kom glade hjem fra et par dage i vores fritidhus opdagede vi at der havde været indbrudsrøveri i vor parcelhus. Tyveknægtene havde været alle vores ting og fjernet vores smykker, TV og IT udstyr. Det er dog ikke første gang at det er forekommet men hver evig eneste gang er det væmmeligt. Sidste gang det forekom havde røverne ikke gennemsøgt huset men bare stålet vor Verner Panton lamper og vores ene Bestlite lampe i stuen. Dette indbrudsrøveri fremstod en del mindre forberedt og det tog os tre dage at få opgjort hvad der var blevet stjålet. Tyvene havde simpelthen kastet alle reoler ud på gulvtæppet, ak ja selv entreen havde de gennemsøgt.

Den gang da vi erhvervede vores ejendom for et par år siden var der nemlig allerede indsat alarmsystem og trådløs alarm som vi selvfølgelig lod tilbage. Men det lader ikke til at det fungerer særlig godt. Af samme grund har jeg bestemt mig for at erhverve et par nye tyverialarm. Min bror har anbefalet en slags men min kone og jeg tænker nu trods alt at adspørge vores genboer hvilken slags alarmsystemer de anvender. Vor forsikring har foreslået at vi får sat lukketøj på alle vor døre og vinduer så det fremkommer sværere for tyveknægtene at finde en vej ud. Min kone og jeg er ej vild med forestillingen om at børnene og os i princippet skal være låst inde i selskab med røverne i tilfældet af at de laver tyveri når vi sover.

Familien har virkelig behov for en alarm som er koblet til vor telefoner. På denne måde kan vi unden problemer at se om vi har selvbudne gæster når familien er på weekend eller i sommerhus. Det er samtidig praktisk at man kan se om alarmen er startet sådanne at man kan få fat på naboerne, således de kan kontakte politiet. Det er desuden meget vigtigt at vi investerer i en tyverialarm som vores rollinger nemt kan slå til og fra. Børnene kommer jo hjem fra fritidsordning før end vi kører hjem fra arbejde. Alarmen skal derfor være nem at slå til og fra men samtidig skal alarmen også være endnu bedre end vores forrige. Det aller vigtigste er at min hustru og jeg så hurtig så muligt finder en bedre løsning sådan at vi slipper for den frygtelige følelse når vi kommer hjem til smadrede ruder og et gennemsøgt hjem.