Sidste år blev stedet, hvor jeg tjente mine penge tvunget til at lukke ned. Jeg stod pludselig uden forudsigelig løn.

Det synede ret besværligt. Jeg har aldrig stået uden arbejde. Gudskelov har jeg siden jeg begyndte at arbejde betalt til a-kasse. Det blev min overlevelse, da jeg uden varsel blev uden arbejde.

Jeg har engang imellem spekuleret på, at der ikke var nogen grund til at overføre penge til a kasse. Jeg har jo ikke været
jobsøgende før i tiden, men lykkeligvis var jeg intelligent nok til at blive ved med at være medlem.

Da jeg uden varsel var ledig blev det uden diskussion den bedste hjælp.

Akassen bistod med at finde hoved og hale i det med økonomi og det juridiske, og de var behjælpelige med at være opmærksom på eventuelle arbejdsmuligheder, skrivesvar på jobopslag og CV’er. Det var egentlig nogenlunde nemt.

Der er ikke mange jobs i mit erhverv. Af den grund var jeg indstillet på, at jeg ville være ledig i en længere periode. Økonomisk ville det blive barsk, men det kunne godt lykkes. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en akasse. Derfor var jeg forsikret rent økonomisk. Dagpenge er ikke det samme en stabil løn, men jeg har råd til mit hjem, og jeg kan brødføde min familie. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg vildt lettet over.

Der eksisterer jo flere arbejdsløsheds-kasser, og det mest betydningsfulde for mig er, at den jeg er medlem af er med viden inden for mit arbejdsområde. Arbejdsløsheds-kassen skal endvidere være pålidelige. Glædeligvis følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg kom til en håndfuld faste møder hos min a-kasse, og der var derudover lejlighed til at booke sig ind til lærerige seminarer, hvor jeg blev klogere på for eksempel jobsøgningsstrategier.

En dag fik jeg en mail fra CA A-kasse – som fortalte, at akassen havde et eventuelt arbejde til mig. Jeg var glad.

Dagen efter var jeg til møde i virksomheden. Jobsamtalen gik over al forventning, og et par timer efter ringede de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at gå ledig i to måneder, og det er herligt, at jeg atter kan gå på arbejde. Jeg er begejstret for min nye chef.
Det er en byrde at være uden arbejde, og det er essentielt at blive tilbudt den rette vejledning.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min a kasse.
At have krav på dagpenge som meldt ind i en akasse blev helt sikkert min redning pengemæssigt. På grund af det var jeg sikret pengemæssigt, og jeg blev ikke på noget tidspunkt nødsaget til at videresælge de materielle goder, jeg elsker allermest.