Danmarks hovedstad blev for temmelig mange årstal siden døbt som alles cykelcentrum, og sidste år er der kommet nok en skelsættende rekord til alles kendskab. Så der er i år størstedelen cykler i Købehavn, holdt op over for privat og offentlig trafik. Denne fact må siges at være unik, hvis jeg ser på den tilbageværende udviklede eropæiske og amerikanske verdensdel. Dertil ser man de klare plusser, at luften forbedres, idet vi har færre udledning afforurening end hvis mange flere kørte i biler. Samt det i tillæg ret sikkert at være cyklist i byen, eftersom vi har dedikerede cykelområder på alle hovedfærdselsårene, og derfor er du stort set aldrig på egen hånd, hvorfor man ser lavere risici for, at biler og busser ikke ser dig på cykel. Vi minder dog om evig og altid holde øje med svingende lastbiler.
Således er du højst sandsynligt selv cyklist og trænger måske til en udskifting af din dame- / herrecykel. Og sandsynligvis er din yngste blevet gammel nok til at det er i mangel af sin personlige børnecykel. Sørg for at udvælge en cykel, der er svarende til behovet. Så det er vigtigt at være klar over, hvis du alene skal cykle små distancer rundt i byen hvorfor du meget vel er i stand til at nøjes med en herre- og/eller damecykel i bedstefar/-mor-typen, eller du har langt hen til arbejde, og på dette grundlag bør fokusere på racercykler.
Hvis du er nået en moden alder, har eksemplevis sportsskader eller måske helt ærligt temmelig inaktiv, er en elcykel dit valg. I så fald må du gøre op med dig selv, om du ønsker elcykleni sportslig model, citybike eller for eksempel den klassiske bycykel. Sådan en cykel er ydermere klimavenlig, fordi cyklen benytter batterier, der besidder lang leveperiode. Der er varierende mekanikker, men modellerne med såkaldt centermotor samt motor i forhjulene er lige for tiden de hovedsageligt bedste i EU. Butikkerne har foruden elcykler som har bagdreven motor. Cyklen med centermotor står som den allerdyreste, men så har den altså også et særdeles godt motortræk. Brandet er virkelig mange af de samme cykelfabrikanter, der også sælger de eldrevne cykler. For eksempel Kildemoes foruden Jensen.